Reguliere lessen

Reguliere lessen

We Entertain biedt verschillende danslessen aan voor de leeftijdsgroep 4 t/m 21 jaar:

  • Danskids (4 t/m 6 jaar)
  • Streetdance (6 t/m 12 jaar, verschillende groepen)
  • Hiphop (12 t/m 21 jaar, verschillende groepen)
  • Musical (8 t/m 12 jaar)
  • Modern (10 t/m 21 jaar, verschillende groepen)
  • Feminine Urban (12 t/m 18 jaar)

Danskids (4 t/m 6 jaar): Lekker bewegen op muziek, waarbij op speelse wijze nadruk wordt gelegd op ritme, muzikaliteit en danspasjes. Met spelletjes en basischoreografieën wordt de les gevuld en plezier staat voorop!

Streetdance (6 t/m 8, 8 t/m 10, 8 t/m 12 jaar en 10 t/m 12 jaar):
Deze groepen dansen op hippe, stoere nummers uit bijvoorbeeld de top 40. Er wordt aandacht besteed aan de uitvoering van de pasjes en choreografieën en hiernaast wordt het in groepjes bedenken van choreografieën gestimuleerd. Ook in deze lessen vinden we jouw plezier het belangrijkste.

Hiphop (12 t/m 15, 12 t/m 16 jaar en 15+): Deze leeftijd kan al wat meer en daarom worden de lessen op uitdagende manier gegeven. Dit door middel van verschillende ritmes en muziek en moeilijkere passen en choreografieën. In deze hiphoplessen krijg je soms vrijheid om zelf choreografieën te maken, zodat ook dit aspect van dansen wordt geoefend.

Musical (8 t/m 12 jaar): In deze lessen dans je niet alleen, er wordt ook gezongen! De lessen bestaan uit het leren van een liedje en daarna het uitvoeren van de choreografie. Daarnaast doen we acteerspelletjes. Hartstikke leuk als je meer wil dan alleen dansen.

Modern/Jazz (10 t/m 12, 12 t/m 15 en 15+):
Moderne dans is de laatste jaren in Nederland veel bekender en geliefder geworden door programma’s als So You Think You Can Dance, Holland’s got Talent etc. Deze stijl is rustiger, wordt gecombineerd met trucjes (denk aan een radslag, hoge sprongen en liften) en een uitdaging als je iets anders wil dan streetdance/hiphop. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de basistechniek, choreografieën en bewegingskwaliteit.

Feminine urban (12 t/m 18 jaar): Feminine urban is een dansvorm die uit verschillende dansstijlen bestaat waarbij vrouwelijk maar stoer wordt gedanst. Stijlen die gebruikt worden zijn onder andere dancehall en hiphop. Snelle bewegingen worden gecombineerd met zachte en wordt de laatste tijd meestal door meiden gedanst en is veel te zien in videoclips. De lessen zijn erg energiek en uiteindelijk wordt er ook gewerkt aan choreografieën voor de eindvoorstellingen.

Alle lessen worden gegeven in de eigen danszaal van We Entertain, aan Middenwaard 43 Heerhugowaard (naast de Lidl).


EINDVOORSTELLINGEN

Elk seizoen sluiten we af met eindvoorstellingen waarin de Entertainers laten zien wat ze hebben voorbereid en geleerd. Alle groepen worden ingedeeld in een van drie shows (zaterdagmiddag, zaterdagavond of zondagmiddag).

Data eindvoorstellingen seizoen 2023-2024: Zaterdag 29 en 30 juni 2024

Locatie: Theater de Binding, Zuid-Scharwoude

Meer informatie vindt u hier!